Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg ertene i vann natten over.

    Kok opp vann sammen med ertene og buljongterningene. La det putre på middels varme i 2 timer.

    Mos deretter det meste av ertene slik at suppen blir jevn og tykk.

    Tilsett renset, kokt kjøtt og grønnsakene.

    La suppen koke videre til alt er mørt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g gule erter
  • 2 l vann
  • 1 stk kokt lettsaltet, røkt svineknoke i biter
  • ¼ stk kålrot i biter
  • 2 stk gulrot i skiver
  • 1 stk liten sellerirot i terninger
  • ¼ stk purre i skiver
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning)

Fremgangsmåte

  • Legg ertene i vann natten over.

    Kok opp vann sammen med ertene og buljongterningene. La det putre på middels varme i 2 timer.

    Mos deretter det meste av ertene slik at suppen blir jevn og tykk.

    Tilsett renset, kokt kjøtt og grønnsakene.

    La suppen koke videre til alt er mørt.