Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens grønnsakene. Purren skylles ekstra godt. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk hvitløken.

    Del chili i to på langs og fjern hinner og frø. Finhakk den.

    Skjær fisken i terninger.

    Fres grønnsakene, hvitløk og chili et par minutter i olje. Spe med fiskekraft og gi det hele et oppkok. Reduser varmen og tilsett fisken.

    Ha hvetemel i matyoghurten og rør til du får en glatt masse. Tilsett denne i suppen under lett omrøring. La det trekke i 2-4 minutter til fisken er nesten mør. Pass på at det ikke fosskoker.

    Skrell rekene og fordel dem i tallerknene før suppen øses opp.

    Dryss over hakket dill og server.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk liten purre
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 l fiskebuljong (utblandet)
  • 200 g torskefilet
  • 200 g laksefilet
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 1 ss hvetemel
  • 3 ss matyoghurt
  • 60 g reker

Fremgangsmåte

  • Rens grønnsakene. Purren skylles ekstra godt. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk hvitløken.

    Del chili i to på langs og fjern hinner og frø. Finhakk den.

    Skjær fisken i terninger.

    Fres grønnsakene, hvitløk og chili et par minutter i olje. Spe med fiskekraft og gi det hele et oppkok. Reduser varmen og tilsett fisken.

    Ha hvetemel i matyoghurten og rør til du får en glatt masse. Tilsett denne i suppen under lett omrøring. La det trekke i 2-4 minutter til fisken er nesten mør. Pass på at det ikke fosskoker.

    Skrell rekene og fordel dem i tallerknene før suppen øses opp.

    Dryss over hakket dill og server.