Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Fjern stilken på tomatene og hell kokende vann over. Etter et par minutter er det lett å ta av skinnet. Del tomatene i to og fjern steinene. Hakk tomatkjøttet i fine terninger. Fres grønnsakene i en panne i ca. 5 minutter. Hell på grønnsaksbuljong, kok opp og tilsett fisken og tomatterningene. La suppen trekke videre 2-3 minutter. Tilsett friske urter helt til slutt og smak til med pepper.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g sellerirot i terninger
  • 5 stk gulrot i terninger
  • 1 stk purre i strimler
  • 5 stk skorsonerrot i skiver
  • 2 ss olje til steking
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 600 g rødspettefilet i terninger
  • 4 stk skinnfri tomat i terninger
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 båt finhakket hvitløk (kan sløyfes)
Fiskesuppe i hvit tallerken

Fremgangsmåte

  • Fjern stilken på tomatene og hell kokende vann over. Etter et par minutter er det lett å ta av skinnet. Del tomatene i to og fjern steinene. Hakk tomatkjøttet i fine terninger. Fres grønnsakene i en panne i ca. 5 minutter. Hell på grønnsaksbuljong, kok opp og tilsett fisken og tomatterningene. La suppen trekke videre 2-3 minutter. Tilsett friske urter helt til slutt og smak til med pepper.