Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kutt alle grønnsakene i store biter og bak de i ovn på 175 grader i ca. 10 min. Kjør bitene i en blender eller hurtigmikser til det hele blir en tykk suppe. Siles så i en fin sikt.

    Agurken skrelles og utkjernes, kuttes i små biter og saltes lett i noen minutter. Sil så av det overflødige vannet og anrett det i suppen.

    Chilireker lages av håndpillede reker som vendes inn i olivenolje og litt kajennepepper. Litt finhakket, rød chili kan også tilsettes.

    Brødkrutonger lages av gårsdagens brød som kuttes i små terninger og ristes gylne i panne med olivenolje.

    Smak suppen til med salt, pepper, olivenolje og frisk sitronsaft, og pynt med frisk basilikum, agurkterninger, brødkrutonger og chilireker.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 skive lyst brød
  • 500 g moden tomat
  • 1 stk rød paprika - renset og skåret i terninger
  • dl god olivenolje
  • 3 båt hvitløk
  • 4 ss sherryeddik
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk sitron
  • salt og pepper etter smak
  • Garnityr:
  • ½ stk slangeagurk
  • 500 g rensede reker
  • ½ dl olivenolje
  • ½ ts kajennepepper
  • 4 skive daggammelt brød

Fremgangsmåte

  • Kutt alle grønnsakene i store biter og bak de i ovn på 175 grader i ca. 10 min. Kjør bitene i en blender eller hurtigmikser til det hele blir en tykk suppe. Siles så i en fin sikt.

    Agurken skrelles og utkjernes, kuttes i små biter og saltes lett i noen minutter. Sil så av det overflødige vannet og anrett det i suppen.

    Chilireker lages av håndpillede reker som vendes inn i olivenolje og litt kajennepepper. Litt finhakket, rød chili kan også tilsettes.

    Brødkrutonger lages av gårsdagens brød som kuttes i små terninger og ristes gylne i panne med olivenolje.

    Smak suppen til med salt, pepper, olivenolje og frisk sitronsaft, og pynt med frisk basilikum, agurkterninger, brødkrutonger og chilireker.