Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.

    Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.

    Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.

    Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.

    Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.

    Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.

    Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.

    Smak til med matfløte og cayennepepper.

    Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g gresskar
  • 1 stk rød chili
  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk lime
  • 1 ts salt
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts cayennepepper

Fremgangsmåte

  • Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.

    Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.

    Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.

    Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.

    Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.

    Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.

    Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.

    Smak til med matfløte og cayennepepper.

    Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.