Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær gresskaret i terninger. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok gresskar og poteter møre i vannet med hvitløk, ingefær og buljongterningene.

    Mos blandingen fint, gi den et oppkok og smak til med salt og pepper. Spe evt. i mer vann hvis suppen blir for tykk. Tilsett urter og server suppen rykende varm med en skje rømme på toppen og med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g renset og skrelt gresskar
  • 2 stk potet
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning)
  • salt og pepper etter smak
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ts hakket frisk rosmarin
  • dl lettrømme
Oppskriftsbilde av gresskarsuppe i hvit bolle

Fremgangsmåte

  • Skjær gresskaret i terninger. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok gresskar og poteter møre i vannet med hvitløk, ingefær og buljongterningene.

    Mos blandingen fint, gi den et oppkok og smak til med salt og pepper. Spe evt. i mer vann hvis suppen blir for tykk. Tilsett urter og server suppen rykende varm med en skje rømme på toppen og med godt brød til.