Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell poteter og selleri og skjær i biter. Skjær purren i tykke ringer og la koke i vann med grønnsakbuljong. Kok i 10 min. og ha i hakkede krydderurter. Kok videre til potetene er møre. Kjør suppen i hurtigmikser eller med stavmikser til puré.  Rør i fløten og tilsett salt og pepper etter smak. Spe med vann om suppen blir for tykk.

     Suppen blir ekstra god ved å tilsette litt spinat. Legg i 4 dl spinat i siste kokeminutt før du kjører suppen til puré.

    Suppen smaker herlig og passer som forrett eller som egen rett med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ca. 5 stk melne potet
  • 1 skive sellerirot
  • 1 stk purre
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 1 dl hakket frisk gressløk eller andre urter
  • 1 dl hakket frisk timian eller andre urter
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • ca. ½ ts pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell poteter og selleri og skjær i biter. Skjær purren i tykke ringer og la koke i vann med grønnsakbuljong. Kok i 10 min. og ha i hakkede krydderurter. Kok videre til potetene er møre. Kjør suppen i hurtigmikser eller med stavmikser til puré.  Rør i fløten og tilsett salt og pepper etter smak. Spe med vann om suppen blir for tykk.

     Suppen blir ekstra god ved å tilsette litt spinat. Legg i 4 dl spinat i siste kokeminutt før du kjører suppen til puré.

    Suppen smaker herlig og passer som forrett eller som egen rett med godt brød til.