Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell poteter, purre, løk og gulrot og skjær i terninger. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Kok i minst en time.

    Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre. Smak til med salt og pepper.

    Pistou:

    Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder og avkjøl i kaldt vann. Ta av skinnet på tomatene og hakk dem opp. Kjør dem så sammen med basilikumblader og hvitløk i en hurtigmikser, stavmikser eller blender. Spe med olje underveis.

    Pistouen røres ut i suppen rett før servering. Sett gjerne det du har igjen på bordet hvis noen ønsker litt mer.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g hermetiske hvite bønner
  • 300 g hermetiske brune bønner
  • 5 stk potet
  • 1 stk sjalottløk
  • 5 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • l vann
  • 5 stk grønn squash
  • 300 g aspargesbønner
  • salt og pepper
  • Pistou:
  • 7 dl blader av frisk basilikum
  • 5 stk tomat
  • 5 båt hvitløk
  • 5 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skrell poteter, purre, løk og gulrot og skjær i terninger. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Kok i minst en time.

    Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre. Smak til med salt og pepper.

    Pistou:

    Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder og avkjøl i kaldt vann. Ta av skinnet på tomatene og hakk dem opp. Kjør dem så sammen med basilikumblader og hvitløk i en hurtigmikser, stavmikser eller blender. Spe med olje underveis.

    Pistouen røres ut i suppen rett før servering. Sett gjerne det du har igjen på bordet hvis noen ønsker litt mer.