Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens grønnsakene til suppen og skjær dem i terninger.

    Kok grønnsakene i buljongen/kraften i 2-3 minutter.

    Rødbeteboller:

    Bland alle ingrediensene til en farse, og la den hvile i 20 minutter. Om farsen blir for løs, kan du ha i lett mer potetmel.

    Form små boller av farsen og stek dem i litt olje i en panne. Den må ikke være for varm.

    Server suppen med rødbeteboller i.

     

    Bytt ut sammalt hvete med glutenfritt mel for å få glutenfrie rødbeteboller. Resten av suppen er både glutenfri og laktosefri.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 2 stk gulrot
  • 2 skive kålrot
  • ½ stk knollselleri (sellerirot)
  • ½ stk gul squash
  • ½ stk purre
  • Rødbeteboller:
  • 1 stk kokt potet
  • 1 stk revet gulrot
  • 1 stk revet persillerot
  • 1 stk revet rødbete
  • ½ stk finhakket rødløk
  • 2 stk finhakkede soltørkede tomater
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 stk egg
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sammalt hvete, fin
  • ½ ts pepper
  • 2 ss soyaolje

Fremgangsmåte

  • Rens grønnsakene til suppen og skjær dem i terninger.

    Kok grønnsakene i buljongen/kraften i 2-3 minutter.

    Rødbeteboller:

    Bland alle ingrediensene til en farse, og la den hvile i 20 minutter. Om farsen blir for løs, kan du ha i lett mer potetmel.

    Form små boller av farsen og stek dem i litt olje i en panne. Den må ikke være for varm.

    Server suppen med rødbeteboller i.

     

    Bytt ut sammalt hvete med glutenfritt mel for å få glutenfrie rødbeteboller. Resten av suppen er både glutenfri og laktosefri.