Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • 1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
    2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
    3. Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
    4. Tilsett créme fraîche og smak suppen til med salt og noen dråper tabasco. Legg på krepsehaler og pynt gulrot- og ingefærsuppen med frisk dill.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 8 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 12 dl vann
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • salt
  • 3 dråpe tabasco
  • 16 stk krepsehaler
  • 4 stilk frisk dill
To skåler gulrotsuppe

Fremgangsmåte

  • 1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
    2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
    3. Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
    4. Tilsett créme fraîche og smak suppen til med salt og noen dråper tabasco. Legg på krepsehaler og pynt gulrot- og ingefærsuppen med frisk dill.