Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell gulrot, potet, knollselleri, løk og hvitløk i mindre biter. Surr grønnsakene i olje noen minutter uten at det tar farge.

    Tilsett ingefær og la det steke forsiktig med en liten stund.

    Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

    Tilsett crème fraîche og smak gulrotsuppen til med salt og litt kajennepepper. Pynt med friske korianderblader ved servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk potet
  • ¼ stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss olje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 12 dl vann
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • salt
  • kajennepepper (forsiktig!)
  • 8 blad frisk koriander til pynt

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrot, potet, knollselleri, løk og hvitløk i mindre biter. Surr grønnsakene i olje noen minutter uten at det tar farge.

    Tilsett ingefær og la det steke forsiktig med en liten stund.

    Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

    Tilsett crème fraîche og smak gulrotsuppen til med salt og litt kajennepepper. Pynt med friske korianderblader ved servering.