Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær gulrøtter i små biter og finhakk sjalottløk.

    Surr løken blank i smøret og ha så i gulrotbiter og appelsinskall. Sett på lokk og la det koke i smøret i 25-30 minutter eller til gulrotbitene er helt møre.

    Sil av smøret og kjør gulrotbitene til en glatt puré i en blender mens du sper med appelsinsaften. Ha så i saften fra appelsinene og smak til med salt og pepper.

    Ha gjerne noen ekstra biter av gulrøtter i suppen ved servering. Du kan også pynte gulrotsuppen med friske urter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg gulrot
  • skall av 2 stk appelsin
  • saften av 2 stk appelsin
  • 5 dl appelsinsaft
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær gulrøtter i små biter og finhakk sjalottløk.

    Surr løken blank i smøret og ha så i gulrotbiter og appelsinskall. Sett på lokk og la det koke i smøret i 25-30 minutter eller til gulrotbitene er helt møre.

    Sil av smøret og kjør gulrotbitene til en glatt puré i en blender mens du sper med appelsinsaften. Ha så i saften fra appelsinene og smak til med salt og pepper.

    Ha gjerne noen ekstra biter av gulrøtter i suppen ved servering. Du kan også pynte gulrotsuppen med friske urter.