Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøtter, poteter og sellerirot. Rens løken.

    Skjær noen skiver av gulrøttene og trykk ut tall eller bokstaver av gulrot- og sellerirotskivene.

    Resten av gulrøttene og selleriroten skjæres i biter som kokes så vidt møre i kraft og melk.

    Mos med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. La suppen få et oppkok igjen.

    Rør inn crème fraÎche, og tilsett mer buljong om suppen er for tykk.

    Grønnsaktallene eller bokstavene kokes for seg et par minutter og legges i den ferdige gulrotsuppen sammen med finhakket kruspersille ved servering.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk gulrot
  • 3 stk potet
  • 2 skive knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk løk
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl melk
  • 1 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøtter, poteter og sellerirot. Rens løken.

    Skjær noen skiver av gulrøttene og trykk ut tall eller bokstaver av gulrot- og sellerirotskivene.

    Resten av gulrøttene og selleriroten skjæres i biter som kokes så vidt møre i kraft og melk.

    Mos med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. La suppen få et oppkok igjen.

    Rør inn crème fraÎche, og tilsett mer buljong om suppen er for tykk.

    Grønnsaktallene eller bokstavene kokes for seg et par minutter og legges i den ferdige gulrotsuppen sammen med finhakket kruspersille ved servering.