Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og hakk løk og hvitløk hver for seg.

    Skyll tomatene og skjær dem i mindre biter.

    Skyll og hakk krydderurtene.

    Stek løken (ikke hvitløken) raskt i olje til den er blank og myk. Tilsett tomater og la de steke med i ca. 2 minutter.

    Tilsett buljongen, laurbærblader og de hakkede krydderurtene.

    La suppen koke i ca. 20 minutter.

    Tilsett hvitløken.

    Ta opp laurbærbladene og kjør suppen glatt med en stavmikser, e.l.

    Rør inn fløten og smak suppen til med kajennepepper, salt og pepper.

    Server suppen - gjerne med en klatt creme fraiche og godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 8 stk moden tomat
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) (2 terninger)
  • 2 stk laurbærblad
  • dl matfløte
  • ¼ ts kajennepepper
  • hakket frisk timian eller kruspersille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell og hakk løk og hvitløk hver for seg.

    Skyll tomatene og skjær dem i mindre biter.

    Skyll og hakk krydderurtene.

    Stek løken (ikke hvitløken) raskt i olje til den er blank og myk. Tilsett tomater og la de steke med i ca. 2 minutter.

    Tilsett buljongen, laurbærblader og de hakkede krydderurtene.

    La suppen koke i ca. 20 minutter.

    Tilsett hvitløken.

    Ta opp laurbærbladene og kjør suppen glatt med en stavmikser, e.l.

    Rør inn fløten og smak suppen til med kajennepepper, salt og pepper.

    Server suppen - gjerne med en klatt creme fraiche og godt brød til.