Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokkene og skjær 2 av dem i skiver og resten i biter. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.

    Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.

    Ha jordskokksuppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 5 dl melk
  • 400 g jordskokk
  • 2 ss olje til steking
  • 100 g bacon i strimler
  • 1 ss valnøttolje
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • smak til med salt og pepper etter at bacon er tatt i

Fremgangsmåte

  • Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokkene og skjær 2 av dem i skiver og resten i biter. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.

    Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.

    Ha jordskokksuppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.