Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll slangeagurkene og del i to på langs. Deretter deles de i grove biter.

    Skyll vårløk og grovhakk dem. Skyll rucculaen godt.

    Mos agurk, vårløk og ruccula sammen i foodprosessor eller blender. Spe med matyoghurt til du har fått en fin konsistens.

    Smak til med salt og pepper.

    Drypp over litt god olivenolje og server den kremete agurksuppen kald f.eks. med brødsticks til.

    Slik lager du brødsticks:

    Skjær brødskivene i 8 like store rektangler på ca. 8x1 cm. Drypp med olje og dryss på salt. Stek på 200°C i 8-10 minutter til de er gylne.

Suppen kan gjerne få et dryss finhakket estragon før servering. Tynne skiver av asparges som er dyppet i kokende vann er også nydelig i denne suppen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 skive brød - 1 cm tykke
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 2 stk slangeagurk
  • 1 stk vårløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 10 blad ruccula
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skyll slangeagurkene og del i to på langs. Deretter deles de i grove biter.

    Skyll vårløk og grovhakk dem. Skyll rucculaen godt.

    Mos agurk, vårløk og ruccula sammen i foodprosessor eller blender. Spe med matyoghurt til du har fått en fin konsistens.

    Smak til med salt og pepper.

    Drypp over litt god olivenolje og server den kremete agurksuppen kald f.eks. med brødsticks til.

    Slik lager du brødsticks:

    Skjær brødskivene i 8 like store rektangler på ca. 8x1 cm. Drypp med olje og dryss på salt. Stek på 200°C i 8-10 minutter til de er gylne.

Suppen kan gjerne få et dryss finhakket estragon før servering. Tynne skiver av asparges som er dyppet i kokende vann er også nydelig i denne suppen.