Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skåld tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i fosskokende vann. Da er skallet lett å dra av. Skjær dem i mindre biter.

    Skjær agurken i mindre biter.

    Rens paprikaen og skjær dem i mindre biter.

    Hakk løk og hvitløk grovt.

    Ha alle grønnsakene i en blender eller foodprosessor. Tilsett evt. mynteblader. Ikke kjør blenderen for lenge - suppen skal være litt grov.

    Hell suppen over i en mugge, e.l. rør inn olje, eddik og krydder, og sett muggen i kjøleskap et par-tre timer.

    Smak suppen til og tilsett knust is ca. 20 minutter før servering.

    Server gjerne med slangeagurk, paprika og tomater i bittesmå terninger.

    Hvitløksbrød er godt til.

     

    Kilde: www.saesonforgodsmag.dk

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ kg tomat
  • 300 g slangeagurk
  • 1 stk rød paprika
  • 50 g renset løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • sukker
  • 1 ts paprikapulver
  • dl knuste isbiter
  • evt. et par mynteblader

Fremgangsmåte

  • Skåld tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i fosskokende vann. Da er skallet lett å dra av. Skjær dem i mindre biter.

    Skjær agurken i mindre biter.

    Rens paprikaen og skjær dem i mindre biter.

    Hakk løk og hvitløk grovt.

    Ha alle grønnsakene i en blender eller foodprosessor. Tilsett evt. mynteblader. Ikke kjør blenderen for lenge - suppen skal være litt grov.

    Hell suppen over i en mugge, e.l. rør inn olje, eddik og krydder, og sett muggen i kjøleskap et par-tre timer.

    Smak suppen til og tilsett knust is ca. 20 minutter før servering.

    Server gjerne med slangeagurk, paprika og tomater i bittesmå terninger.

    Hvitløksbrød er godt til.

     

    Kilde: www.saesonforgodsmag.dk