Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skåld tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i fosskokende vann. Da er skallet lett å dra av.  Avkjøl og del dem i biter.

    En av tomatene finhakkes til garnityr.

    Skjær agurken i grove biter. Finkutt et par skiver til garnityr.

    Rens paprikaen og skjær den i biter. Finkutt et par ringer til garnityr.

    Hakk løk og hvitløk grovt. Ha alle grønnsakene i en blender. Ikke kjør den for lenge - suppen skal være litt grov.

    Rør inn olje, eddik og krydder.

    Sett suppen i kjøleskap, gjerne et par-tre timer før servering. Den blir bare bedre av å stå i kjøleskapet, dog ikke mange dager.

    Server med små grønnsaksterninger og brødkrutonger. En skje med knust is gjør seg også godt i suppa.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • 300 g slangeagurk
  • 1 stk rød paprika
  • ½ stk rødløk
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • evt. et par mynteblader
  • 1 dl brødkrutonger
Gazpacho kalles ofte for flytende salat pga. at den ikke skal kokes. Smaker nydelig i sommervarmen.

Fremgangsmåte

  • Skåld tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i fosskokende vann. Da er skallet lett å dra av.  Avkjøl og del dem i biter.

    En av tomatene finhakkes til garnityr.

    Skjær agurken i grove biter. Finkutt et par skiver til garnityr.

    Rens paprikaen og skjær den i biter. Finkutt et par ringer til garnityr.

    Hakk løk og hvitløk grovt. Ha alle grønnsakene i en blender. Ikke kjør den for lenge - suppen skal være litt grov.

    Rør inn olje, eddik og krydder.

    Sett suppen i kjøleskap, gjerne et par-tre timer før servering. Den blir bare bedre av å stå i kjøleskapet, dog ikke mange dager.

    Server med små grønnsaksterninger og brødkrutonger. En skje med knust is gjør seg også godt i suppa.