Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i terninger.

    Brokkolien deles i små buketter og stilken skjæres i terninger.

    Varm buljongen i en kjele.

    Fres løk, sellerirot og gulrøtter lett i olje og ha i kjelen. La det koke i 5 minutter.

    Ha i brokkolinien og kok videre til alt er mørt - 3-4 minutter.

    Tilsett maiskorn i siste kokeminutt.

    Smak til med salt og pepper.

    Dryss over finhakket kruspersille ved servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 ss olje til steking
  • 1 stk løk
  • 1 stk knollselleri (sellerirot)
  • 3 stk gulrot
  • ½ bunt brokkolini
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks maiskorn
  • hakket frisk kruspersille
  • smak til med litt salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i terninger.

    Brokkolien deles i små buketter og stilken skjæres i terninger.

    Varm buljongen i en kjele.

    Fres løk, sellerirot og gulrøtter lett i olje og ha i kjelen. La det koke i 5 minutter.

    Ha i brokkolinien og kok videre til alt er mørt - 3-4 minutter.

    Tilsett maiskorn i siste kokeminutt.

    Smak til med salt og pepper.

    Dryss over finhakket kruspersille ved servering.