Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i terninger. Ha dem over i en kjele og hell på kaldt vann.

    Kok opp og skum av.

    Surr ingrediensene til bouquet garni (suppekvasten) sammen med en hyssing og legg den i grønnsakkjelen.

    La det trekke i 40-50 minutter.

    Sil kraften.

    NB. Grønnsakene kan selvfølgelig brukes.

    Hjemmelaget grønnsakkraft er den beste basis til enhver suppe eller gryterett og er også flott som basis til mange sauser. Den er fin å fryse, f.eks. i isbiteposer/former. Da er det lett å ta ut en og en til matlagingen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk stor løk
  • 1 stk purre
  • 300 g knollselleri (sellerirot)
  • 1 ts salt
  • 10 stk hel pepper
  • 1 bouquet garni (suppekvast) (se under)
  • 1 l vann
  • Bouquet garni:
  • 4 stilk frisk kruspersille
  • 4 stilk frisk timian
  • 3 stk laurbærblad
  • 2 stk sjalottløk

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i terninger. Ha dem over i en kjele og hell på kaldt vann.

    Kok opp og skum av.

    Surr ingrediensene til bouquet garni (suppekvasten) sammen med en hyssing og legg den i grønnsakkjelen.

    La det trekke i 40-50 minutter.

    Sil kraften.

    NB. Grønnsakene kan selvfølgelig brukes.

    Hjemmelaget grønnsakkraft er den beste basis til enhver suppe eller gryterett og er også flott som basis til mange sauser. Den er fin å fryse, f.eks. i isbiteposer/former. Da er det lett å ta ut en og en til matlagingen.