Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøttene. Rens, splitt og skyll purren. Skjær grønnsakene i skiver som surres i smør, i en stor kjele over svak varme til purren blir myk og blank.

     

    Tilsett vann, smuldret buljongterning (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig) og evt. urtekrydder.  La dette koke til grønnsakene er godt møre.

     

    Bruk stavmikser eller foodprosessor og finmos suppen til den er helt jevn. Smakt til med salt, pepper og fløte. Hakket kryddergrønt kan drysses over ved servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 5 stk gulrot
  • 1- 2 stk purre
  • 3 ss smør
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • ca. 2 ss hakket frisk timian - evt. merian
  • ½ ts malt hvit pepper
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1 dl matfløte eller lettrømme
  • ca. 1 ss hakket frisk gressløk eller annet kryddergrønt
Gulrot- og purresuppe

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøttene. Rens, splitt og skyll purren. Skjær grønnsakene i skiver som surres i smør, i en stor kjele over svak varme til purren blir myk og blank.

     

    Tilsett vann, smuldret buljongterning (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig) og evt. urtekrydder.  La dette koke til grønnsakene er godt møre.

     

    Bruk stavmikser eller foodprosessor og finmos suppen til den er helt jevn. Smakt til med salt, pepper og fløte. Hakket kryddergrønt kan drysses over ved servering.