Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og spisskummen. La det surre i 3-4 minutter.

    Tilsett søtpotetterningene og hell over kyllingbuljong (du kan godt bruke en annen buljongtype om ønskelig). Kok opp. Sett ned varmen og la det småkoke i 20-25 minutter.

    Tilsett yoghurt, gresskarkjerner og kruspersille i suppen. Bruk en stavmikser, e.l. for å få en jevn og fin suppe.

    Server suppen med en spiseskje yoghurt og et dryss gresskarkjerner på toppen.

    Om du ønsker, så smaker det kjempegodt med litt ristede traktkantareller på toppen ved servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk søtpotet skrelt og i grove terninger
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk løk i ringer
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1,4 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g yoghurt naturell
  • 2 ts hakket frisk kruspersille
  • 3 ss ristede gresskarkjerner
Oppskriftsbilde av søtpotetsuppe servert i en dyp, hvit tallerken.

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og spisskummen. La det surre i 3-4 minutter.

    Tilsett søtpotetterningene og hell over kyllingbuljong (du kan godt bruke en annen buljongtype om ønskelig). Kok opp. Sett ned varmen og la det småkoke i 20-25 minutter.

    Tilsett yoghurt, gresskarkjerner og kruspersille i suppen. Bruk en stavmikser, e.l. for å få en jevn og fin suppe.

    Server suppen med en spiseskje yoghurt og et dryss gresskarkjerner på toppen.

    Om du ønsker, så smaker det kjempegodt med litt ristede traktkantareller på toppen ved servering.