Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll linsene og kok dem i 12-15 minutter..

    Fres vårløk og hvitløk blankt i olje i en varm panne.  Tilsett gulrot- og persillerotterninger og gurkemeie. Rør om.

    Hell på buljong. Ha i laurbærblad og la det koke i 5 minutter.

    Skyll squashen. Bruk et spiralizer (et kjøkkenredskap som lager spagettistrimler) eller bruk en potetskreller og lag tynne bånd.

    Tilsett squashspagetti og linser i suppen, og kok opp.

    Smak til med litt salt og pepper. Et dryss med reven parmesan anbefales.

Ønsker du suppen litt mer kremet? Mos halvparten av suppen med en stavmikser før du tilsetter squashspagetti. 1 dl ukokte linser blir 2 dl i kokt tilstand.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 dl ferdig kokte gule linser
  • 1 ss soyaolje
  • 1 bunt finhakket vårløk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 stk gulrot i små terninger
  • 1 stk persillerot i små terninger
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 dl finhakket bladpersille
  • 1 stk grønn squash i lange tynne strimler
Linsesuppe med squashspagetti

Fremgangsmåte

  • Skyll linsene og kok dem i 12-15 minutter..

    Fres vårløk og hvitløk blankt i olje i en varm panne.  Tilsett gulrot- og persillerotterninger og gurkemeie. Rør om.

    Hell på buljong. Ha i laurbærblad og la det koke i 5 minutter.

    Skyll squashen. Bruk et spiralizer (et kjøkkenredskap som lager spagettistrimler) eller bruk en potetskreller og lag tynne bånd.

    Tilsett squashspagetti og linser i suppen, og kok opp.

    Smak til med litt salt og pepper. Et dryss med reven parmesan anbefales.

Ønsker du suppen litt mer kremet? Mos halvparten av suppen med en stavmikser før du tilsetter squashspagetti. 1 dl ukokte linser blir 2 dl i kokt tilstand.