Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell persillerøtter og skjær dem i grove biter.

    Skrell sjalottløk og skjær den i biter.

    Kok alt i buljong og melk til det er mørt, 5-6 minutter.

    Mos alt med en stavmikser til en jevn suppe. Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.

    Tre de fire baconskivene på 4 trespyd og stek dem i en panne.

    Server suppen med et dryss med hakket kruspersille og baconspydene.

     

    Suppen er glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut melk og matfløte med laktosefrie alternativer.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g persillerot
  • 1 stk sjalottløk
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 4 dl ekstra lett melk
  • ½ dl lett matfløte
  • smak til med salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille
  • 4 skive bacon

Fremgangsmåte

  • Skrell persillerøtter og skjær dem i grove biter.

    Skrell sjalottløk og skjær den i biter.

    Kok alt i buljong og melk til det er mørt, 5-6 minutter.

    Mos alt med en stavmikser til en jevn suppe. Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.

    Tre de fire baconskivene på 4 trespyd og stek dem i en panne.

    Server suppen med et dryss med hakket kruspersille og baconspydene.

     

    Suppen er glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut melk og matfløte med laktosefrie alternativer.