Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell persillerøttene og skjær dem i grove biter.

    Skrell sjalottløken og skjær dem i biter.

    Kok alt i buljong og melk til de er møre, ca. 5 minutter.

    Mos med en stavmikser til en jevn suppe.

    Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen på et oppkok.

    Server suppen med persillepesto og et dryss med finhakket bladpersille.

    Slik lager du persillepestoen:

    Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør med kniven til alt er knust. Spe med olje til en passe tykk pesto.

    Tips:

    Får du pesto til overs, så frys den ned i små porsjoner.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g persillerot
  • 1 stk sjalottløk
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 4 dl melk
  • ½ dl matfløte
  • smak til med salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • Persillepesto:
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • 5 ss revet parmesan
  • saften av 1 stk sitron
  • 1 dl olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skrell persillerøttene og skjær dem i grove biter.

    Skrell sjalottløken og skjær dem i biter.

    Kok alt i buljong og melk til de er møre, ca. 5 minutter.

    Mos med en stavmikser til en jevn suppe.

    Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen på et oppkok.

    Server suppen med persillepesto og et dryss med finhakket bladpersille.

    Slik lager du persillepestoen:

    Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør med kniven til alt er knust. Spe med olje til en passe tykk pesto.

    Tips:

    Får du pesto til overs, så frys den ned i små porsjoner.