Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask og rens grønnsakene og potetene. Legg potetene i kaldt vann så de ikke blir brune. Skjær grønnsakene i terninger eller strimler.

     

    Fres grønnsakene i smør i en kjele og hell kraften over. La det småkoke i ca. 30 min.  Skjær potetene i terninger. Kok de sammen med grønnsakene i kraften til potetene er godt kokt. Bruk en stavmikser eller en foodprosessor og kjør det hele til en tykk suppe.

     

    Kok opp suppen. Kok også opp kremfløte og creme fraiche, og bland det i den varme suppen.

     

    Smak til med salt og pepper.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 20 g smør
  • 1 stk løk
  • ½ stk purre
  • 1 stk gulrot
  • ½ stk sellerirot
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 750 g skrelt, rå potet
  • dl kremfløte
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ss hakket frisk gressløk
  • salt og pepper
Potetpurresuppe i blå bolle

Fremgangsmåte

  • Vask og rens grønnsakene og potetene. Legg potetene i kaldt vann så de ikke blir brune. Skjær grønnsakene i terninger eller strimler.

     

    Fres grønnsakene i smør i en kjele og hell kraften over. La det småkoke i ca. 30 min.  Skjær potetene i terninger. Kok de sammen med grønnsakene i kraften til potetene er godt kokt. Bruk en stavmikser eller en foodprosessor og kjør det hele til en tykk suppe.

     

    Kok opp suppen. Kok også opp kremfløte og creme fraiche, og bland det i den varme suppen.

     

    Smak til med salt og pepper.