Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • 1. Vask purreløken godt og del i biter.

    2. Skrell hvitløken.

    3. Skrell poteter og del i biter. Surr purre, hvitløk og poteter i litt olje noen minutter til løken er blank og myk.

    4. Hell på vann og buljongterning og la suppen koke ca. 10 minutter til potetene er møre.

    5. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.

    6. Varm opp suppen og smak til med fløte, salt og pepper.

    Server suppen rykende varm med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk purre
  • 2 båt hvitløk
  • 4 stk potet
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper
Purre- og løksuppe i hvit bolle

Fremgangsmåte

  • 1. Vask purreløken godt og del i biter.

    2. Skrell hvitløken.

    3. Skrell poteter og del i biter. Surr purre, hvitløk og poteter i litt olje noen minutter til løken er blank og myk.

    4. Hell på vann og buljongterning og la suppen koke ca. 10 minutter til potetene er møre.

    5. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.

    6. Varm opp suppen og smak til med fløte, salt og pepper.

    Server suppen rykende varm med godt brød til.