Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og skyll purren og skjær den i skiver.

    Skrell og skjær potetene i biter. Finhakk hvitløken.

    Surr purre, hvitløk og poteter i noen minutter i smør i en gryte/kjele.

    Hell på vann, buljongterning og timian.

    Kok opp, og la det koke til potetene er møre.

    Mos suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.

    Smak til med salt og pepper og bland inn crème fraîche.

    Server suppen med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 3 stk purre
  • 3 stk potet
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 stilk frisk timian
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rens og skyll purren og skjær den i skiver.

    Skrell og skjær potetene i biter. Finhakk hvitløken.

    Surr purre, hvitløk og poteter i noen minutter i smør i en gryte/kjele.

    Hell på vann, buljongterning og timian.

    Kok opp, og la det koke til potetene er møre.

    Mos suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.

    Smak til med salt og pepper og bland inn crème fraîche.

    Server suppen med godt brød til.