Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i biter.

    Finhakk hvitløk og chili.

    Varm opp oljen i en vid kjele. Tilsett grønnsakene, hvitløk og chili og fres ett par minutter.

    Tilsett buljongen og kok i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre.

    Kjør suppen glatt med en stavmikser og server med et dryss paprikapulver og ristet brød. Bruk gjerne pepperkakeformer til å stikke ut brødbiter. Resten av brødet kan du finhakke og drysse over suppa.

     

Små pepperkakeformer egner seg til å stikke ut brødfigurer som stekes i ovn eller ristes i stekepannen.

INGREDIENSER

  • 6 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 1 stk løk
  • 1 stk vårløk
  • 1 stk pastinakk
  • 1 stk stor potet
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1,2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • ½ ts røkt paprikapulver
Gulrotsuppe med eple, vårløk og paprikapulver med brødkrutong-figurer

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i biter.

    Finhakk hvitløk og chili.

    Varm opp oljen i en vid kjele. Tilsett grønnsakene, hvitløk og chili og fres ett par minutter.

    Tilsett buljongen og kok i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre.

    Kjør suppen glatt med en stavmikser og server med et dryss paprikapulver og ristet brød. Bruk gjerne pepperkakeformer til å stikke ut brødbiter. Resten av brødet kan du finhakke og drysse over suppa.

     

Små pepperkakeformer egner seg til å stikke ut brødfigurer som stekes i ovn eller ristes i stekepannen.