Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skrell rødbeten, bruk gjerne plastikkhansker - rødbeter setter fort farge.

    Skrell potetene og rens løken.

    Del grønnsakene i grove biter og kok dem så vidt møre i kraft og melk - ca. 5 minutter.

    Mos med stavmikser, kjøkkenmaskin eller en blender.

    Kok suppen opp igjen, og smak til med ørlite rødvinseddik hvis man ønsker litt syrligere smak.

    Server suppen, gjerne med en liten skje med lettrømme og et dryss med finklippet gressløk.

    Tips:

    Det er ekstra festlig å servere suppen i et uthult grovt rundstykke til hver. Fyll i suppen rett før servering.

    Fokus

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g rødbete
  • 3 stk potet
  • 1 stk løk
  • 0,8 dl hønsebuljong (utblandet) (eller hønsekraft)
  • 2 dl melk
  • 1 ts rødvinseddik
  • 4 ss lettrømme
  • salt og pepper
  • 4 ss finklippet frisk gressløk

Fremgangsmåte

  • Skrell rødbeten, bruk gjerne plastikkhansker - rødbeter setter fort farge.

    Skrell potetene og rens løken.

    Del grønnsakene i grove biter og kok dem så vidt møre i kraft og melk - ca. 5 minutter.

    Mos med stavmikser, kjøkkenmaskin eller en blender.

    Kok suppen opp igjen, og smak til med ørlite rødvinseddik hvis man ønsker litt syrligere smak.

    Server suppen, gjerne med en liten skje med lettrømme og et dryss med finklippet gressløk.

    Tips:

    Det er ekstra festlig å servere suppen i et uthult grovt rundstykke til hver. Fyll i suppen rett før servering.

    Fokus