Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell potetene, skjær dem i terninger og del store rosenkål i to.

    Kok poteter og rosenkål i vann med buljongterningene til alt er helt mørt. Ta opp ca. 1/3 av de hele rosekålene. Mos resten sammen med potetene og vannet.

    Gi suppen et oppkok, rør inn fløte og smak til med salt og pepper. Legg de hele rosenkålene tilbake i suppen, gi den et raskt oppkok og server den rykende varm med brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 400 g rosenkål
  • 2 stk potet
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 1 dl kremfløte
  • salt og pepper etter smak
Rosenkålsuppe i hvit kopp

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene, skjær dem i terninger og del store rosenkål i to.

    Kok poteter og rosenkål i vann med buljongterningene til alt er helt mørt. Ta opp ca. 1/3 av de hele rosekålene. Mos resten sammen med potetene og vannet.

    Gi suppen et oppkok, rør inn fløte og smak til med salt og pepper. Legg de hele rosenkålene tilbake i suppen, gi den et raskt oppkok og server den rykende varm med brød til.