Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp appelsinsaft, limesaft, sitronsaft, allehånde og kyllingkraft.

    Rør maismelet ut i litt vann og ha over i suppen. Kok opp og rør godt.

    Pisk inn smøret og smak til med sukker, salt og pepper.

    NB. Suppen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

    Skrell gulrot, sellerirot og rødløk, og skjær i små terninger.

    Skjær vårløk og chili i små ringer. Finhakk hvitløk og riv ingefær.

    Varm opp olje i en stekepanne og fres alle grønnsakene i oljen på middels høy varme til grønnsakene knapt er møre.

    Fordel grønnsakene i suppeskåler og hell over sitrussuppen.

    Server rykende varm med godt brød og smør til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ferskpresset saft fra 10 stk appelsin
  • saften av 1 stk lime
  • saften av 1 stk sitron
  • 3 ss konsentrert kyllingkraft
  • 8 stk hel allehånde
  • 20 g maisstivelse (maizena)
  • 75 g smør
  • sukker
  • salt og pepper
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk liten sellerirot
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk revet frisk ingefær
  • 2 ss olje til steking
Suppe med rotgrønnsaker i to skåler

Fremgangsmåte

  • Kok opp appelsinsaft, limesaft, sitronsaft, allehånde og kyllingkraft.

    Rør maismelet ut i litt vann og ha over i suppen. Kok opp og rør godt.

    Pisk inn smøret og smak til med sukker, salt og pepper.

    NB. Suppen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

    Skrell gulrot, sellerirot og rødløk, og skjær i små terninger.

    Skjær vårløk og chili i små ringer. Finhakk hvitløk og riv ingefær.

    Varm opp olje i en stekepanne og fres alle grønnsakene i oljen på middels høy varme til grønnsakene knapt er møre.

    Fordel grønnsakene i suppeskåler og hell over sitrussuppen.

    Server rykende varm med godt brød og smør til.