Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll grønnkålen og fjern stilken. Skjær den i strimler,

    Rens og skjær de andre grønnsakene i terninger.

    Varm opp oljen i en stor kjele. Tilsett krydder, finhakket hvitløk og løk. La det surre i oljen til løken er blank.

    Ha i grønnsakene og fres videre i et minutt. Tilsett bønnene som er godt skylt.

    Tilsett buljongen/kraften og kok opp. Reduser varmen og la suppen koke under lokk i 8-10 minutter.

    Smak til med salt og pepper.

    Ha i hakket bladpersille og sitronsaft rett før servering.

    Ferskt brød eller flatbrød er godt til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk stor løk
  • ½ ss malt spisskummen
  • ½ ss malt chilipepper
  • 1 båt hvitløk - stor
  • ½ stk rød paprika
  • ½ stk gul squash
  • 100 g hakket grønnkål
  • 2 stk potet
  • 1 stk persillerot
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller kraft
  • smak til med salt og pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Skyll grønnkålen og fjern stilken. Skjær den i strimler,

    Rens og skjær de andre grønnsakene i terninger.

    Varm opp oljen i en stor kjele. Tilsett krydder, finhakket hvitløk og løk. La det surre i oljen til løken er blank.

    Ha i grønnsakene og fres videre i et minutt. Tilsett bønnene som er godt skylt.

    Tilsett buljongen/kraften og kok opp. Reduser varmen og la suppen koke under lokk i 8-10 minutter.

    Smak til med salt og pepper.

    Ha i hakket bladpersille og sitronsaft rett før servering.

    Ferskt brød eller flatbrød er godt til.