Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok alle grønnsakene knapt møre i kyllingbuljong (eller en annen buljongtype om ønskelig).

    Visp sammen eggeplomme, sitronsaft, fløte og kajennepepper og visp det i buljongen med grønnsakene.

    Varm suppen forsiktig til kokepunktet. Den må ikke koke etter at egger er rørt i.

    Smak til om det trengs mere salt, og legg tynne strimler med gulrot på toppen.

    Server godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • ½ stk blomkål i buketter
  • ½ stk brokkoli i buketter
  • 1 stk gulrot i tynne skiver
  • 100 g sukkererter - strimlet
  • 4 stk vårløk i tynne ringer
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl kremfløte
  • 0,15 ts kajennepepper
  • salt
  • ½ stk gulrot - i tynne strimler

Fremgangsmåte

  • Kok alle grønnsakene knapt møre i kyllingbuljong (eller en annen buljongtype om ønskelig).

    Visp sammen eggeplomme, sitronsaft, fløte og kajennepepper og visp det i buljongen med grønnsakene.

    Varm suppen forsiktig til kokepunktet. Den må ikke koke etter at egger er rørt i.

    Smak til om det trengs mere salt, og legg tynne strimler med gulrot på toppen.

    Server godt brød til.