Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 °C.

    Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter.

    Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.

    Vask svartkålen godt. Tørk av.

    Kok opp grønnsakkraften.

    Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke. Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.

    Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken.

    Kok et par minutter.

    Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.

    La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.

    Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 skive knollselleri (sellerirot)
  • 2 stk sjalottløk
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 8 blad svartkål
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl matyoghurt
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 °C.

    Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter.

    Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.

    Vask svartkålen godt. Tørk av.

    Kok opp grønnsakkraften.

    Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke. Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.

    Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken.

    Kok et par minutter.

    Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.

    La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.

    Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.