Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær kyllingbrystet i små biter og kok det i 1 minutt med kyllingkraften. Ha så i rødløken og kok det videre i ½ minutt. Limeblad, chili, sitrongress og ingefær has deretter i og kokes videre i ½ minutt. Smak så til med fiskesaus og limejuice. Tomatbitene og purreløken has i like før servering. Når suppen er servert i skålen, tilføres finkuttet kinakål på toppen som garnityr. Server gjerne ris ved siden av. (Fiskesaus kjøpes i etiske butikker og brukes som smakstilsetning i små mengder.)

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk kyllingfilet
  • 2 stk limeblad
  • ½ stk finhakket rød chili
  • ½ stk sitrongress
  • 20 g finhakket frisk ingefær
  • ½ stk hakket rødløk
  • 100 g kinakål
  • ½ stk tomat
  • 1 ss fiskekraft
  • presset saft av ½ stk lime
  • 4 dl kyllingkraft
Tallerken med tom yam med kinakål

Fremgangsmåte

  • Skjær kyllingbrystet i små biter og kok det i 1 minutt med kyllingkraften. Ha så i rødløken og kok det videre i ½ minutt. Limeblad, chili, sitrongress og ingefær has deretter i og kokes videre i ½ minutt. Smak så til med fiskesaus og limejuice. Tomatbitene og purreløken has i like før servering. Når suppen er servert i skålen, tilføres finkuttet kinakål på toppen som garnityr. Server gjerne ris ved siden av. (Fiskesaus kjøpes i etiske butikker og brukes som smakstilsetning i små mengder.)