Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Fjern skinnet på tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Da blir skinnet lett å trekke av. Finhakk tomatene.

    Surr finhakket løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett buljong (bruk den typen du selv måtte ønske) og hakkede tomater. Kok opp og tilsett hakket frisk timian. Pisk inn kremosten i suppen.

    Smak suppen til med salt, pepper og en klype sukker.

    Server suppen rykende varm med et dryss timian og ferskt brød og smør til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båt hvitløk - finhakkede
  • 2 ss olivenolje
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 500 g moden tomat
  • 3 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss kremost med urter
  • salt og pepper
  • smak til med ½ ts sukker

Fremgangsmåte

  • Fjern skinnet på tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Da blir skinnet lett å trekke av. Finhakk tomatene.

    Surr finhakket løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett buljong (bruk den typen du selv måtte ønske) og hakkede tomater. Kok opp og tilsett hakket frisk timian. Pisk inn kremosten i suppen.

    Smak suppen til med salt, pepper og en klype sukker.

    Server suppen rykende varm med et dryss timian og ferskt brød og smør til.