Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen.

     

    Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt.

     

    Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av.

     

    Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader.

     

    Suppen er også god å servere kald.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 dl vann
  • ½ dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 200 g frosne bjørnebær
  • 3 stk eggehvite
  • ¼ ts salt
  • 125 g sukker
  • ½ l melk
  • 1 stk hel kanel
  • 10 blad frisk mynte

Fremgangsmåte

  • Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen.

     

    Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt.

     

    Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av.

     

    Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader.

     

    Suppen er også god å servere kald.