
Tilbehør
-
Ribollita - italiensk grønnsaksuppe
Ribollita er en kraftig italiensk vegetarisk klassiker av en grønnsaksuppe som må prøves. Navnet betyr "kokt på ny", fordi du kan bruke de grønnsakene du har for hånden - gjerne rester. Daggammelt brød, bønner og grønnkål hører gjerne med i den klassiske varianten fra Toscana. Forsøk deg også på din egen variant. Ingen rabollitaer er like.
-
Bibimbap
Lag deg en sør-koreansk klassiker. Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem. Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.
-
Pølse i vaffel
Gjør som Østfold; spis pølse i vaffel. Vi har her laget potetvafler - med hjemmelaget guacamole på for å gjøre de litt "grønne". Noen spiser pølse i vaffel med ketchup og sennep, mens andre bruker syltetøy. I bl.a. Mellerud kommune i Sverige brukes også potetmos og agurkmiks som tilbehør. NB. Potetvaflene smaker også kjempegodt uten pølser.
-
Bananis med avokado og kokos
Nicecream er på alles lepper for tiden, og enklere dessert kan du neppe lage. Prinsippet er som for smoothie, bare at den blir tykkere og får iskrem-konsistens. En fin måte å bruke bananer som begynner å bli for modne på. Her har vi blandet inn avokado og kokos i tillegg.
-
Bananis med jordbær
Med bananer i fryseren har du alltid is. Prinsippet er det samme som med smoothie, men den er tykkere, og har iskrem-konsistens som populært kalles nicecream. En smart og velsmakende måte å bruke bananer som er godt modne på. Ønsker du kan du smake til f.eks. med bær. Vi har brukt jordbær her.