Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Visp sammen eggeplommer og salt. Hell oljen i en tynn stråle mens du hele tiden pisker kraftig.

    Smak til med eddik, salt og evt. pepper, og bland inn pressede hvitløkbåter.

    La aiolien stå kjølig minst et par timer før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts salt
  • dl rapsolje eller solsikkeolje
  • 1 ss sennep
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 3 båt presset hvitløk
  • smak til med pepper om ønskelig
Aioli, som er hvitløkmajones, er et nydelig tilbehør f.eks. til skalldyr og fisk.

Fremgangsmåte

  • Visp sammen eggeplommer og salt. Hell oljen i en tynn stråle mens du hele tiden pisker kraftig.

    Smak til med eddik, salt og evt. pepper, og bland inn pressede hvitløkbåter.

    La aiolien stå kjølig minst et par timer før servering.