Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Her bruker man fyllet enten til poteter, squash eller tomater.

    Vask potetene og sett dem midt i ovnen på 225°C. Bak dem i ca. 1 time.

    Rens og finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Ta ut frøene på chilien og finhakk den.

    Brun karbonadedeigen i varm olje og tilsett finhakket løk, hvitløk og chili. La dette surre i pannen.

    Ha så i tomatpurè og buljong. Dryss på pepper og småkok til fyllet har fått en fyldig konsistens.

    De bakte potetene deles i to og hules ut. Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet, som så fylles tilbake i potetskallene. Dryss over revet ost og bak i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

    Server gjerne en grønn salat ved siden av.

    Hvis du bruker squash eller tomat i stedet for potet: Del squash i 4 og tomat i 2 og hul ut innmaten. Bland dette med kjøttfyllet. Fylles tilbake og stekes på samme måte som potetene.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk stor potet
  • 1 stk grønn squash
  • 4 stk tomat
  • Fyll:
  • 1 ss soyaolje
  • 200 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • ½ stk rød paprika
  • ½ stk rød chili
  • 2 ss tomatpuré
  • 150 g revet hvitost
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • ½ ts pepper

Fremgangsmåte

  • Her bruker man fyllet enten til poteter, squash eller tomater.

    Vask potetene og sett dem midt i ovnen på 225°C. Bak dem i ca. 1 time.

    Rens og finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Ta ut frøene på chilien og finhakk den.

    Brun karbonadedeigen i varm olje og tilsett finhakket løk, hvitløk og chili. La dette surre i pannen.

    Ha så i tomatpurè og buljong. Dryss på pepper og småkok til fyllet har fått en fyldig konsistens.

    De bakte potetene deles i to og hules ut. Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet, som så fylles tilbake i potetskallene. Dryss over revet ost og bak i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

    Server gjerne en grønn salat ved siden av.

    Hvis du bruker squash eller tomat i stedet for potet: Del squash i 4 og tomat i 2 og hul ut innmaten. Bland dette med kjøttfyllet. Fylles tilbake og stekes på samme måte som potetene.