Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens bærene. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid.  Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen. 

    Kok opp. Rør av og til. 

    Når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 min., tilsettes sukkeret.  Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok.  Alt sukker må være oppløst.

    Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker.  Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket.  Ikke la det renne over.  Tørk av kantene med en ren klut.

    Lukk glassene med en gang, snu dem opp ned og avkjøl syltetøyet.  Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.  Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

    Tips:

    Kok gjerne syltetøyet sammen med et par stjerneanis. Det vil gi en pikant og frisk smak.

INGREDIENSER

  • 1 kg blåbær
  • 3 dl syltesukker

Fremgangsmåte

  • Rens bærene. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid.  Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen. 

    Kok opp. Rør av og til. 

    Når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 min., tilsettes sukkeret.  Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok.  Alt sukker må være oppløst.

    Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker.  Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket.  Ikke la det renne over.  Tørk av kantene med en ren klut.

    Lukk glassene med en gang, snu dem opp ned og avkjøl syltetøyet.  Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.  Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

    Tips:

    Kok gjerne syltetøyet sammen med et par stjerneanis. Det vil gi en pikant og frisk smak.