Canaripottiser i en bolle

Kanaripoteter

Kanaripoteter er små, saltkokte poteter som serveres som tapas eller smårett, gjerne sammen med hjemmelaget tomatsaus eller aioli.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • ca. 30 små poteter
  • 5 dl vann
  • 0,5 l grovt salt

Tomatsaus

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampe et par minutter i kjelen uten lokk.

Sausen:

Smelt smøret i en kjele. Skjær løken i terninger som freses i smøret. Tilsett videre tomater og finhakket hvitløk, chili og timian. Sausen skal småkoke ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lun eller kald til potetene.

Legg til på Min side
Del på Facebook