Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær kålen i båter.

    Kok opp lettsaltet vann i en vid kjele og legg kålen på en rist over og la den dampe i 3-4 minutter til den er mør. Pass på at den ikke koker så lenge at den "faller sammen" og blir grå.

    Server nykokt nykål til sommermaten, gjerne med en teskje smør til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk nykål, sommerkål
  • ½ l vann
  • salt
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  • Skjær kålen i båter.

    Kok opp lettsaltet vann i en vid kjele og legg kålen på en rist over og la den dampe i 3-4 minutter til den er mør. Pass på at den ikke koker så lenge at den "faller sammen" og blir grå.

    Server nykokt nykål til sommermaten, gjerne med en teskje smør til.