Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Paprikadipp:

    Sett stekeovnen på 250°C.

    Del paprikaene i to og fjern frø og hinner. Rens løk og hvitløk og del dem i to. Legg paprika på stekebrett med skinnsiden opp og ha over rapsoljen. Pakk løken i aluminiumsfolie og legg på stekebrettet. Stek paprika og løk i 10-15 minutter til skallet på paprikaen er svart.

    Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaene i en plastpose. La påsen ligge til paprikaen er romtemperert. Plukk av skallet og kjør den i kjøkkenmaskin eller i en blender sammen med bakt løk, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

    Du kan variere denne dippen ved å bruke paprika i andre farger.

    Mangodipp:

    Rens og press hvitløk med en hvitløkspresse. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller i en blender.

    Pestodipp:

    Bland pesto og kesam sammen. Enkelt og greit.

INGREDIENSER

  • Paprikadipp:
  • 3 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss rapsolje
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper etter smak
  • Mangodipp:
  • 1 stk moden mango
  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl kesam mager
  • 2 båt hvitløk
  • ¼ ts kajennepepper
  • 1 ts friskpresset sitronsaft
  • 1 ts paprikapulver
  • Pestodipp:
  • 2 ss pesto
  • 2 dl kesam mager

Fremgangsmåte

  • Paprikadipp:

    Sett stekeovnen på 250°C.

    Del paprikaene i to og fjern frø og hinner. Rens løk og hvitløk og del dem i to. Legg paprika på stekebrett med skinnsiden opp og ha over rapsoljen. Pakk løken i aluminiumsfolie og legg på stekebrettet. Stek paprika og løk i 10-15 minutter til skallet på paprikaen er svart.

    Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaene i en plastpose. La påsen ligge til paprikaen er romtemperert. Plukk av skallet og kjør den i kjøkkenmaskin eller i en blender sammen med bakt løk, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

    Du kan variere denne dippen ved å bruke paprika i andre farger.

    Mangodipp:

    Rens og press hvitløk med en hvitløkspresse. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller i en blender.

    Pestodipp:

    Bland pesto og kesam sammen. Enkelt og greit.