Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Still stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Vask eplene og skrell dem, skjær i båter. Skrell løk og del i halve ringer. Smør en ildfast form og fordel poteter, epler og løk lagvis i formen. Dryss salt og pepper mellom lagene.

    Hell over matfløte og dryss over reven jarlsbergost.

    Stek på nederste rille i ovnen, ca. 40 minutter.

    Server rykende varm med tilbehør som noen skinkeskiver - evt. røkte pølser, grønn salat og frisk frukt/bær.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g melen potet
  • 3 stk eple
  • 1 stk løk
  • 2 ss smør
  • salt og pepper etter smak
  • dl matfløte
  • 3 dl reven jarlsberg

Fremgangsmåte

  • Still stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Vask eplene og skrell dem, skjær i båter. Skrell løk og del i halve ringer. Smør en ildfast form og fordel poteter, epler og løk lagvis i formen. Dryss salt og pepper mellom lagene.

    Hell over matfløte og dryss over reven jarlsbergost.

    Stek på nederste rille i ovnen, ca. 40 minutter.

    Server rykende varm med tilbehør som noen skinkeskiver - evt. røkte pølser, grønn salat og frisk frukt/bær.