Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rød og grønn paprikasaus:

    Rens og del grønnsakene i biter.

    Kok opp vann og ha i grønnsakene. La det trekke til grønnsakene er møre.

    Mos grønnsakene til en jevn saus med en stavmikser eller foodprosessor.

    Smak til med kajennepepper, salt og pepper.

    Blir sausen for tykk, kan du spe med litt kokende vann.

     

    Gul paprikasaus:

    Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk

    Skrell og riv ingefær.

    Fres hvitløk, sjalottløk og ingefær mykt i olje i en kjele.

    Ha i resten av ingrediensene og spe med buljong.

    La alt koke på svak varme til paprikaen er myk.

    Smak til med salt og pepper.

    Fjern laurbærbladet, og kjør sausen glatt og fin med en stavmikser eller en foodprosessor.

    Ønsker du en tynnere konsistens, kan du spe med mer buljong.

Lag doble porsjoner og frys ned i små porsjoner. Da har du alltid en god grønnsaksaus på lur.

INGREDIENSER

  • Rød paprikasaus:
  • 2 dl vann
  • 1 stk rød paprika
  • 3 stk soltørkede tomater
  • ½ stk grønn squash
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss søt chilisaus
  • ½ ts kajennepepper
  • salt og pepper etter smak
  • Grønn paprikasaus:
  • 2 dl vann
  • 1 stk grønn paprika
  • ½ stk grønn squash
  • ½ stk løk
  • 3 stk vårløk
  • ½ ts kajennepepper
  • salt og pepper etter smak
  • Gul paprikasaus:
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 4 stk gul paprika
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 stk laurbærblad
  • dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ss olje til steking

Fremgangsmåte

  • Rød og grønn paprikasaus:

    Rens og del grønnsakene i biter.

    Kok opp vann og ha i grønnsakene. La det trekke til grønnsakene er møre.

    Mos grønnsakene til en jevn saus med en stavmikser eller foodprosessor.

    Smak til med kajennepepper, salt og pepper.

    Blir sausen for tykk, kan du spe med litt kokende vann.

     

    Gul paprikasaus:

    Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk

    Skrell og riv ingefær.

    Fres hvitløk, sjalottløk og ingefær mykt i olje i en kjele.

    Ha i resten av ingrediensene og spe med buljong.

    La alt koke på svak varme til paprikaen er myk.

    Smak til med salt og pepper.

    Fjern laurbærbladet, og kjør sausen glatt og fin med en stavmikser eller en foodprosessor.

    Ønsker du en tynnere konsistens, kan du spe med mer buljong.

Lag doble porsjoner og frys ned i små porsjoner. Da har du alltid en god grønnsaksaus på lur.