Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.

    Ha vann, sukker, vaniljefrø og stang i en kjele. Kok opp og rør til sukkeret er oppløst.

    Fjern stilken på fikenene og del dem i båter. Ha de i kjelen og la det småkoke i ca. 15 minutter.

    Fjern vaniljestangen.

    Smak til med sitronsaft.

    Ha fikenmarmeladen over på varme, rene glass. Fyll glassene helt opp. Sett på lokk.

    Oppbevares mørkt og kjølig.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 10 stk fersk fiken
  • 100 g brunt sukker
  • ½ stk vaniljestang
  • ½ dl vann
  • 1 stk stjerneanis
  • sitronsaft etter smak

Fremgangsmåte

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.

    Ha vann, sukker, vaniljefrø og stang i en kjele. Kok opp og rør til sukkeret er oppløst.

    Fjern stilken på fikenene og del dem i båter. Ha de i kjelen og la det småkoke i ca. 15 minutter.

    Fjern vaniljestangen.

    Smak til med sitronsaft.

    Ha fikenmarmeladen over på varme, rene glass. Fyll glassene helt opp. Sett på lokk.

    Oppbevares mørkt og kjølig.