Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok potetene 5-10 min. slik at de blir litt møre. Riv potetene på rivjern. Brun smøret sammen med olivenolje i stekepannen og ha i hakket sjalottløk og opphakket bacon. La det steke i noen minutter før du tilsetter potetmassen, fløte, kruspersille og revet gul ost.

     

    Strø på salt og pepper. Bland godt og la røstien steke i ca. 10 minutter. Serveres på tallerken med dryss av parmesan og friske urter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ kg nyvasket potet (med eller uten skrell)
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss olivenolje
  • 5 stk finhakkede sjalottløk
  • 100 g opphakket bacon
  • ca. 2 ss nyrevet parmesan
  • ca. 2 ss hakket frisk kruspersille
  • ca. 1 dl matfløte
  • ca. 1 ts salt
  • ca. ½ ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Kok potetene 5-10 min. slik at de blir litt møre. Riv potetene på rivjern. Brun smøret sammen med olivenolje i stekepannen og ha i hakket sjalottløk og opphakket bacon. La det steke i noen minutter før du tilsetter potetmassen, fløte, kruspersille og revet gul ost.

     

    Strø på salt og pepper. Bland godt og la røstien steke i ca. 10 minutter. Serveres på tallerken med dryss av parmesan og friske urter.