Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Epler, pærer og tomater skjæres smått opp, uten at de skrelles på forhånd, og tas over i en egnet kjele for deretter å kokes sammen med korinter og finhakket løk i ca. 2 timer.

    Mosen presses så gjennom en sikt før den tas tilbake i kjelen. La den koke videre sammen med de øvrige ingrediensene i ca. 3 minutter, eller til den blir tykk.

    Ha fruktsausen i helt rene glass eller lignende, men fyll den ikke helt opp da sausen bør oppbevares i fryseren.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g syrlige eple
  • 500 g faste pære
  • 1 kg modne tomat
  • 125 g rosiner eller korinter
  • 350 g løk , finhakket
  • 2 ts salt
  • ¼ ts kajennepepper
  • 2 ts tørr sennep
  • 3 dl eddik, 7 %

Fremgangsmåte

  • Epler, pærer og tomater skjæres smått opp, uten at de skrelles på forhånd, og tas over i en egnet kjele for deretter å kokes sammen med korinter og finhakket løk i ca. 2 timer.

    Mosen presses så gjennom en sikt før den tas tilbake i kjelen. La den koke videre sammen med de øvrige ingrediensene i ca. 3 minutter, eller til den blir tykk.

    Ha fruktsausen i helt rene glass eller lignende, men fyll den ikke helt opp da sausen bør oppbevares i fryseren.