Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele over svak varme. Tilsett hakket frisk salvie og la det surre i et minutt.

    Skjær gresskar i terninger og tilsett kjelen med smør sammen med hakket rød chili.

    La gresskarterningene surre på svak varme under lokk i 15-20 minutter eller til gresskarterningene er møre. Rør om av og til.

    Mos gresskarterningene med en potetmoser eller med en gaffel.

    Rør parmesan og crème fraîche og smak til med salt og pepper.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • kg butternut gresskar
  • 4 ss smør
  • 10 blad frisk salvie
  • ½ stk hakket rød chili
  • 3 ss revet parmesan
  • 6 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • smak til med salt og nykvernet pepper
Oppskriftsbilde av gresskarmos på sort tallerken

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele over svak varme. Tilsett hakket frisk salvie og la det surre i et minutt.

    Skjær gresskar i terninger og tilsett kjelen med smør sammen med hakket rød chili.

    La gresskarterningene surre på svak varme under lokk i 15-20 minutter eller til gresskarterningene er møre. Rør om av og til.

    Mos gresskarterningene med en potetmoser eller med en gaffel.

    Rør parmesan og crème fraîche og smak til med salt og pepper.